Film - Univerzumklub

Mindenki nagyot akar alkotni, de nem tudja elkezdeni. (Evan, a minden6ó c. filmből)
A természet gyógyít, mi csak segítünk... ha el nem rontjuk. (dr. Gaál Mihály)
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Ajánló
Az oldal nem mindig frissül, ezért kérlek nyomd meg böngésződ "újraolvasás" vagy "frissítés" gombját.
Filmajánló: A csodabogár

Mindenki jól ismeri a városban George Malleyt (John Travolta), az ügyeskezű autószerelőt, aki nemcsak megbízható barát, hanem jó szakember is. Ám harminchetedik születésnapján megváltozik minden: a férfin korábban sohasem tapasztalt tudásszomj vesz erőt. Kiderül, hogy intelligenciája páratlan, ugyanakkor ez a frissen szerzett tudás ráruházza a másság terhét is. George-nak el kell viselnie, hogy kivételes képessége eltávolítja korábbi környezetétől, barátai lassan elhidegülnek tőle, mert nem értik, hogy mi is történt vele.
                                                                
Filmajánló: A Föld az űrből

Csodálatos dokumentumfilm bolygónk működéséről, a teljes rendszerről. Technikai fejlődésünk lehetőséget ad arra, hogy más szemmel lássuk végre mindazt, aminek része vagyunk - megérthessük és megérezhessük feladatunkat, amit felvállaltunk...

A HÜLYESÉG KORA

A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. "Miért nem  mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?" - teszi fel a  kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as  filmfelvételeket nézegetése közben. Az archív felvételeken olyan, ma élő  húsvér személyek története elevenedik meg, akik bár a világ különböző  pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális  hatásaitól.

Film- és könyvajánló : MENNYEI PRÓFÉCIA

John Woodson (Matthew Settle) drámai véletlenek sora  folytán Peru őserdejébe kerül és részt vesz kilenc ókori pergamentekercs  felkutatásában. A tekercsek tartalma világméretű megvilágosodást  eredményezhet és a spiritualitás eddig nem tapasztalt mélységeivel  ismertetheti meg az emberiséget. Korrupt egyházfők igyekeznek  megakadályozni, hogy a prófécia napvilágra kerüljön. Ettől kezdve John  sorsát rejtélyes véletlenek irányítják. Akivel csak találkozik útja  során, közelebb viszi a kilencedik tekercs titkának megfejtéséhez, de  nem fut-e ki az időből?

A váltás - az ambíciótól az értelemig.


Dr. Wayne W. Dyer világsikerű könyvéből készült film. Feliratos (a könyvmelléklet is)

Link:
http://www.youtube.com/watch?v=LJPEtmQGnBE

Filmajánló : A Viskó

Egy, a telepesek által elhagyott rozoga, rossz emlékeket idéző viskó (A  Viskó) egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik, ahol izgalmas  találkozások során a megbocsátás gyógyító ereje és hatalma is felragyog a  sebzett szív számára. William P. Young megrázó regénye az utóbbi idők  egyik legnagyobb könyvsikere, rövid idő alatt több mint 10 millió  példányban fogyott el!  A sok vitát kiváltó regényről azt tartják, hogy olyan hatással lehet a  mai nemzedékre, mint a Zarándok útja a maga idejében.   A sokat megélt színésznő, Demi Moore a Twitteren keresztül ajánlotta  rajongóinak és férjének, mivel Ő maga " sorsfordító erejű" üzenetre  talált a könyv elolvasása közben.

Filmajánló: Az élet rejtélyének megfejtése

Izgalmas, animációkat, természeti képeket és interjúkat tartalmazó ismeretterjesztő film az intelligens tervezés elméletéről, amely forradalmasíthatja az élővilág eredetéről alkotott felfogásunkat.

Az uralkodó felfogás szerint az élet formái irányítatlan természeti folyamatok révén jelentek meg a Földön, az idő, a véletlen és a természetes szelekció eredményeként. Napjainkban azonban egyre komolyabb kétségek merülnek fel ezzel az elképzeléssel szemben.  
Az élet rejtélyének megfejtése” megszólaltatja azokat a tudósokat, akik az elmúlt pár évben egy meggyőző, vitákat kavaró érvrendszert dolgoztak ki: az intelligens tervezés elméletét.  
Az élet rejtélyének megfejtése” művészi színvonalú számítógépes animációk segítségével kalauzol el az élő sejt belsejébe. Olyan rendszereket és gépezeteket mutat be, amelyek látványosan hordozzák magukon a tervezettség jeleit... Egy miniatűr forgómotor százezer fordulatot végez percenként. A biológiai információátvitel eredményesebben működik, mint bármelyik számítógépes hálózat. A földi szervezetek létfontosságú összetevőinek felépítéséhez szükséges utasításokat pedig egy különleges, spirális molekula tárolja.  
Az izgalmas ismeretterjesztő film lenyűgözően mutatja be azt az elméletet, amely forradalmasíthatja az élővilágról alkotott felfogásunkat... és feltárja az élet titokzatos eredetét.

SZITAKÖTŐ

Dr. Joe Darrow (Kevin Costner) képtelen elfelejteni a  feleségét. Emily (Susanna Thompson) önkéntes vöröskeresztesként  dolgozott Venezuelában, amikor baleset érte és meghalt. Hiába múlnak az  évek, a férfi gyásza nem enyhül: sőt, mostanában egyre többször jut  eszébe az asszony. Egyre több jel emlékezteti rá, és ezek a jelek egyre  különösebbek. Joe Darrow nyomozni kezd, és eljut egy klinikára, ahol a  halálból visszatért gyermekek különös látomásokról számolnak be. Ez  azonban csak a kezdet. Megszállott kutatása során mind különösebb,  félelmetesebb, és kevésbé evilági dolgokkal találja szemben magát.

Beszélgetések Istennel

Neale Donald Walsch nagysikerű könyvének filmadaptációja

Link: 
https://www.youtube.com/watch?v=7yqEvHLfQTk

Filmajánló: Mi a csudát tudunk a világról 1.
MI A CSUDÁT TUDUNK A VILÁGRÓL?

Egyhangú, unalmas életet él Amanda, az elvált  fényképész. Ám minden a feje tetejére áll, amikor egy nap az élete - szó  szerint - elemeire bomlik, felfedve azokat a sejteket, sőt, molekuláris  és kvantumvilágokat, amelyekből áll. Amanda úgy érezheti magát, mint  Alice Csodaországban. Különböző személyekkel és különös helyzetekkel  találkozik, amelyek arra késztetik, hogy átgondolja emberi kapcsolatait,  a férfiakhoz való viszonyát, az élethez való hozzáállását. Eközben  tudósok és misztikusok mondják el véleményüket a világról, a vallásról, a  tudományról. A film sajátos kísérlet, hogy bejárjuk az emberi öntudat  eddig még feltérképezetlen területeit.

Filmajánló: Végjáték

A Földet már többször megpróbálta leigázni egy  kimagasló technikai fejlettséggel rendelkező földönkívüli faj és nem  kisebb a szándékuk, minthogy elpusztítsák az egész emberiséget. 70 évvel  a kíméletlen háború után az emberek talán megtalálták szabadulásuk  kulcsát Ender Wiggin (Asa Butterfield) személyében. A csendes, de annál  különlegesebb képességekkel rendelkező fiút egy szigorúan védett, titkos  űrbázisra küldik, ahol hozzá hasonló tehetséges fiatalokból álló  katonai csapatot képeznek ki.  A vezetőség terve, hogy a szüleiktől,  testvéreiktől elszakított gyerekekből egy olyan sereget formáljanak,  akiket az idegenek elleni végső támadás során bevethetnek.
Endert  addig manipulálják, míg kegyetlen gyilkossá nem válik. Egy váratlan  esemény rádöbbenti a fiút tettei következményeire és arra, hogy a  körülötte zajló hatalmi játékban ő is csak egy eszköz. De a remény még  nem veszett ki belőle: saját eszközeivel akarja megmentheti családját és  a Föld lakóit a félelmetes idegen fajjal szemben. De vajon ez elég lesz  a végső összecsapásra?

A piramisok titkainak leleplezése

A piramisok évszázadok óta izgalomban tartják az emberiséget, az egyszerű turistáktól a kutatókig, tudósokig. Ez a hat évig készült, lélegzetelállítóan izgalmas dokumentumfilm egy fantasztikus utazásra hív minket, Kínától Peruig, Egyiptomtól Mexikóig, hogy felfedje a világ különböző részein található piramisok rejtélyét, feltárva ezeknek az elképesztő építményeknek az üzenetét a modern kori emberiség számára, alapjaiban változtatva meg a történelmünket és a jövőnket is.

Itt meg tudod nézni:
http://www.youtube.com/watch?v=E4xOKt2bUGU

Megmentőm a fény


Dannion Brinkley és Paul Perry könyvének filmadaptációja. Javaslom először a filmet, aztán a könyvet, mert - sajnos - van eltérés a kettő között.
Itt meg tudod nézni:

(C) 2018. Univerzumklub
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz