Könyv - Univerzumklub

Mindenki nagyot akar alkotni, de nem tudja elkezdeni. (Evan, a minden6ó c. filmből)
A természet gyógyít, mi csak segítünk... ha el nem rontjuk. (dr. Gaál Mihály)
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Ajánló
Az oldal nem mindig frissül, ezért kérlek nyomd meg böngésződ "újraolvasás" vagy "frissítés" gombját.
Könyvajánló : A Viskó

Egy, a telepesek által elhagyott rozoga, rossz emlékeket idéző viskó (A  Viskó) egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik, ahol izgalmas  találkozások során a megbocsátás gyógyító ereje és hatalma is felragyog a  sebzett szív számára. William P. Young megrázó regénye az utóbbi idők  egyik legnagyobb könyvsikere, rövid idő alatt több mint 10 millió  példányban fogyott el!  A sok vitát kiváltó regényről azt tartják, hogy olyan hatással lehet a  mai nemzedékre, mint a Zarándok útja a maga idejében.   A sokat megélt színésznő, Demi Moore a Twitteren keresztül ajánlotta  rajongóinak és férjének, mivel Ő maga " sorsfordító erejű" üzenetre  talált a könyv elolvasása közben.
Könyvajánló: Annie Kagan - Billy Fingers túlvilági élete

Billy  ​Fingers Cohen, a rosszfiú, a pitiáner egykori drogkereskedő és  hajléktalan kábítószerfüggő 2004-ben, kórházi kezelése során egy  tudatmódosító szer által kiváltott mámoros állapotban kiszaladt egy  forgalmas főútra, ahol egy arra száguldó gépkocsi tüstént halálra  gázolta. Hátrahagyott húga hosszú hetekig küzdött a gyásszal, a  depresszióval és a mardosó önváddal, és kétségbeesetten próbált valami  értelmes magyarázatot találni Billy látszólag eltékozolt életére és  tragikus halálára.
Majd pár héttel a halálos balesete után  William Cohen, más néven Billy Fingers, egy tavaszi hajnalon  felébresztette Annie húgát. „Súlytalanul sodródom az űrön át, és  körülöttem mindenfelé ott csillognak és pislákolnak ezek a fenséges  csillagok, holdak és galaxisok… És érzem, ahogy védelmezőn körülvesz egy  Isteni Jelenlét; egy kedves, szerető, jóindulatú jelenlét.”
Billy tovább folytatódó túlvilági  üzenetei példátlan utazásra invitálják húgát a halál utáni élet mennyei  boldogságába és számtalan csodájába. Billy mélyenszántó, részletes  leírásai az általa bejárt misztikus birodalmakról és az őt váró  Emelkedett Fénylényekről, valamint a tőlük kapott bölcsességek  gyöngyszemei az ismert halálközeli élményeket messze meghaladó  kalandokba avatják be az olvasót.

A mennyország létezik

Több ezer embernek volt már halálon túli élménye, de a természettudományok kutatói mindezidáig azon az állásponton voltak, hogy túlvilág nincsen. Dr. Eben Alexander idegsebész is ezen tudósok közé tartozott. Tisztában volt azzal, hogy a halálközeli élmény létező jelenség, de úgy gondolta, csupán a trauma által megviselt idegpályák terméke. Egy szép napon viszont az ő agyát is megtámadta egy ritka betegség. A homloklebenye, amely az érzelmekért és gondolatokért felelős, teljesen leállt. Dr. Alexander hét napig kómában feküdt, majd amikor az orvosai már feladták a reményt, egyszer csak kinyitotta a szemét, és visszatért az életbe.
Gyógyulását orvosi csodának tartják, de az igazi csoda nem csupán erre korlátozódik. A kóma alatt dr. Alexander megjárta a túlvilágot, és találkozott egy angyalszerű lénnyel, aki bevezette a testen túli létezés legapróbb rejtelmeibe. Az orvos útja során az univerzum isteni forrásával is találkozott. Dr. Alexander története nem a fantázia műve. Betegsége előtt képtelen volt természettudományos nézeteit összeegyeztetni az istenhittel, a lélekbe és a túlvilágba vetett hitével. Ébredése óta azon orvosok közé tartozik, akik úgy gondolják, a teljes egészséget csak azáltal lehet elérni, ha tudatosul bennünk: Isten és a lélek létező dolgok, és a halál nem minden dolgok vége, csupán egy következő állomás kapuja. Ez a történet az egész világnézetünket felforgathatja. Sem a tudósok, sem a hívők nem intézhetik el egyetlen kézlegyintéssel. Mert aki elolvassa, annak meg fogja változtatni az életét
Forrás: ujkonyvek.hu

Megváltott a fény

Öröktől fogva foglalkoztatja az embert, mit rejt a jövő, de talán mégjobban, mi vár rá a halál után. Dan Brinkley hiteles beszámolóiból, halálközeli élményeiből a világ legkülönösebb története bontakozik ki. Dr. Raymond Moody, a hírneves pszichiáter épp az ÉLET AZ ÉLET UTÁN című könyvéhez  gyűjtött anyagot, amikor egy újsághírből értesűlt a villámsújtotta Brinkley haláláról. Személyes találkozásuk alkalmával megtudta Brinkley kétszeri halálának eseményeit, aki beszámolt a Fénylények birodalmáról - ahol Isten irányítja a cselekvéseket - , és a földi porhüvelybe való visszatérés fájdalmas részleteiről.

Forrás
: fraktland.mindenkilapja.hu

Dr. Wayne W. Dyer: A váltás - az ambíciótól az értelemig


Honnan jöttünk? Hova tartunk? Mi célja van létezésünknek? - teszi fel életünk legfontosabb kérdéseit a világ egyik legnagyobb spirituális tanítója, Dr. Wayne Dyer. Éveken keresztül azzal foglalkoztam, hogy embereket - beleértve önmagamat is - segítettem a legmagasabb rendű képességeikhez és lehetőségeikhez való hozzáféréshez. Immár hetvenedszer kerülöm meg ebben az életemben a Napot, és ez idő alatt az egyetlen dolog, ami teljesen világossá vált számomra, hogy mindnyájan azt akarjuk, hogy az életünknek értelme és célja legyen. Ezzel a könyvvel arra szeretnék rávilágítani, mire van szükség a megvilágosodott tudatosság állapotának eléréséhez, ami aztán értelemmel és céllal tölti meg az életünket. Van egy nagyszerű török mondás, amely tömören foglalja össze A Váltás (The Shift) lényegi üzenetét. Így hangzik: "Mindegy, milyen régóta jársz rossz úton. Fordulj vissza." Nem számít, milyen sokáig hagytuk, hogy a hamis önmagunk rossz úton vezessen. Egyszer rájövünk, hogy nem juttat el a cél és az értelem érzéséhez, úgyhogy beismerhetjük, hogy rossz úton járunk. A tudat, hogy az életünkből hiányzik az értelem, több mint elégséges bizonyítéka annak, hogy ideje visszafordulnunk. A váltás - az ego elhagyása - nem az ambíció elvesztését jelenti, hanem azt, hogy az ambíciónk valami új dologra irányul. Elköteleződünk, hogy az egóra jellemző, soha véget nem érő igények és hamis ígéretek helyett olyan dolgokra alapozzuk az életünket, amelyek értelmet és célt adnak. "Minden boldogtalanság oka az ego. Minden bajod belőle származik. Ha megtagadnád az egódat, és semmibe sem véve felégetnéd, szabad lennél..." - (Ramana Maharshi)

Forrás: libri.hu

Neale Donald Walsch : Beszélgetések Istennel


Milliók szólnak elismerően a Beszélgetések Istennel sorozatról, amelyet közel negyven nyelvre fordítottak le. A sorozat egy szent beszélgetés szó szerinti leírása, amelyet a szerző Istennel folytatott. Az emberi élet valamennyi aspektusát érinti, felveti a legtöbb kérdést, amelyet időről időre fel szoktunk tenni életről és szeretetről, hivatásról és elhivatottságról, emberekről és kapcsolatokról, jóról és gonoszról, bűnről és bűntudatról, megbocsátásról és megváltásról, az Istenhez és a pokolhoz vezető útról – egyszóval mindenről. Megvizsgálja a kézzelfoghatót és az elvontat, a láthatót és a láthatatlant, az igazságot és a hazugságot.

Forrás: Édesvíz

Könyvajánló: ISAAC ASIMOV : ALAPÍTVÁNY SOROZAT

Története

Az Alapítvány eredetileg nyolc rövid történet formájában jelent meg az Astounding című amerikai sci-fi folyóiratban 1942 és 1950 között. Az első négy történet egy továbbival kiegészülve jelent meg végül 1951-ben Alapítvány címmel. A többi történet az 1952-ben megjelent Alapítvány és Birodalom, illetve az 1953-as kiadású Második Alapítvány című kötetekben öltött regényformát, így született meg az Alapítvány-trilógia.
1981-ben a kiadó meggyőzte Asimovot a folytatásról, így született meg 1982-ben Az Alapítvány pereme és 1983-ban az Alapítvány és Föld, majd öt évvel később elkészültek a történetek előzményeit elmesélő Az Alapítvány előtt és az Előjáték az Alapítványhoz című regényei is.

A könyvek időrendi sorrendben

A sorozat köteteinek cselekménye viszonylag szorosan kapcsolódik egymáshoz, bár az egyes regények külön-külön is megállják a helyüket. A sorozat kötetei a cselekmény időrendisége szerint:
  • Az Alapítvány előtt (Prelude to the Foundation), 1988
  • Előjáték az Alapítványhoz (Forward the Foundation), 1993
  • Alapítvány (Foundation), 1951
  • Alapítvány és Birodalom (Foundation and Empire), 1952
  • Második Alapítvány (Second Foundation), 1953
  • Az Alapítvány pereme (Foundation's Edge), 1982
  • Alapítvány és Föld (Foundation and Earth), 1986
A sorozat teljes cselekménye GK. (Galaktikus Kor) szerint 12020-tól 12576-ig tart, körülbelül 556 évet ölel át.
(C) 2018. Univerzumklub
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz